مگر كراهت رنگ مشكی در دین اسلام یك حقیقت نیست؟
 
horticultureguilan
وبلاگ دانشجویان کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه گیلان
سه شنبه 12 ارديبهشت 1391برچسب:حسن دهقان, :: 2:8 ::  نويسنده : vaniz

 پاسخ: با فرض پذیرش كراهت اجمالی پوشش مشكی در دین اسلام، تردیدی نیست كه حكم مذكور برای هر نوع لباس و برای همه‌ی افراد، اعم از زن و مرد، و برای همه‌ی زمانها نیست؛ یعنی موارد متعددی از حكم كراهت سیاهپوشی استثنا شده است كه مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

الف) عدم كراهت بعضی از پوششهای مشكی خاص. قبلاً نقل شد كه پیامبر اكرم(ص) از پوشش مشكی كراهت داشت، مگر در سه مورد: خفّ (نوعی كفش چرمی نازك)، عمامه و كسا. (لباس بلندی كه تمام بدن را می‌پوشاند و شامل عبا و چادر مشكی بانوان نیز میگردد)؛ بنابراین، چند پوشش مشكی استثنا شده، كراهتی ندارند.

ب) عدم كراهت لباس مشكی برای بانوان. تردیدی نیست كه در اسلام پوشش زن و مرد از جهات مختلف، مثل نوع، مقدار و حتی رنگ، متفاوت است. همانگونه كه قبلاً از مرحوم صاحب جواهر نقل شد، طبق تصریح كتاب‌های متعددی از علمای امامیه، كراهت پوشش مشكی، مختص مردان است، نه بانوان.

ج) عدم كراهت پوشش مشكی در مراسم عزاداری. استفاده از رنگ مشكی در مراسم عزاداری برای زنان و مردان كراهتی ندارد؛ از این رو، سیره‌ی‌ عملی مردم متدین و حتی غیر متدین، پوشیدن لباس مشكی در این مراسم است. در «سفینة البحار» روایاتی ذكر شده است كه بر جواز و مطلوبیت پوشیدن لباس مشكی در مراسم عزاداری دلالت دارد.

با توضیحات فوق آشكار گردید كه القای این فكر كه كراهت رنگ مشكی در اسلام، یك حكم كلی و صددرصد است، غیر عالمانه و مغالطهآمیز است. 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: